fototajm!

jag fick ju en kamera i födelsedagspresent! så här kommer lite bilder!
igår var vi och handlade:
vi åt korv först, för att ladda batterierna. just efter detta blev det även ett kundvagnskrig. någon hade tagit våran vagn(!!!) som innehåll mina och robins vantar. så det blev kundvagnsspaning och sen när vi hade lokaliserat vagnen så gick modige robin fram och tog tillbaka våra vantar!

så här ser det ut när vi handlar.

så här mycket släpade vi med oss hem! eldorado ♥


imorse var jag på katthemmet. här kommer lite bilder därifrån:
..visst är det helt otroligt att ingen vill ha de här kissarna?

HEJ IGEN

sen jag skrev sist så har jag hunnit fylla 20. woop woop. fick fina träningskläder och en kamera! AWESOME. än så länge så har jag bara tagit fjantbilder på mig och thias, men ska snart börja fotografera allt jag gör! allt jag äter, alla jag umgås med, alla skoluppgifter.... osv. nejmen, ska börja ta lite bilder så ni får följa mitt spännande liv.

igår var jag ut. det var kul. imorse skulle jag upp 8 och gå till skolan.. det var inte lika kul!

en vanlig dag

okej jag har lagt ner listan nu. det var helt enkelt inte kul längre. tio sanningar om mig själv.. jag kom bara på tråkiga, så jag lät bli.

mathias pluggar som en idiot nu. han verkar ha sjukt mycket att göra. han åker vid typ 8-9 på morgonen, kommer hem och kastar i sig lunch vid 12 och sen försvinner han, för att komma hem vid 5 igen, äta middag - och fortsätta plugga.

så idag när han kom hem tänkte jag vara en söt flickvän. han låg i soffan och var precis påväg och somna, och då kröp jag upp bakom och kramade om honom. så länge är historien fin. han somnade, jag somnade..

och sen vaknade jag plötsligt av att det kliade så förbannat i näsan. nysningen gick inte att avvärja. jag nös direkt på honom och väckte stackaren. det kan inte vara så kul att vakna av en nysning. det är ju ett värre ljud än en väckarklocka.

men nu är både han och jag vakna iallafall - och han har övergått till pluggandet igen.

inte sån intressant historia kanske. men ni ska veta vad det kliade! det kändes som att jag hade en myrfarm i näsan som liksom gick på samma ställe hela tiden.

aja, nu ska jag läsa om barnmisshandel! tjo!

-

jag var och tränade med mathias och robin nyss. lite kondis, lite rygg, lite arm.. ja. vet ni förresten hur mycket man måste springa för att bränna några fjuttiga kalorier? helt galet. brände typ 50 kalorier på löpbandet men jag tyckte att jag sprang fooorever.

men kalorier in, kalorier ut - nu är mathias på OKQ8 och handlar.. han sa att han skulle komma hem med en liten chokladbit till mig. fan.. nu trillar jag dit igen. när mathias kommer hem ska vi se ett avsnitt av solsidan, och sen blir det sängen för min del!

och vad kul att jag fick så fin respons på förra inlägget <: allt jag skrev var direkt från hjärtat, så inget ljug där inte.

en person som betyder mycket för mig

jag tänker inte välja en person. det går bara inte. så jag tar några stycken och skriver kort om dem istället. det borde väl funka..? eller varför funderade jag ens på det. det är ju min lista, jag bestämma ;)


mamma: allt ont för något gott med sig. det heter ju så. och nu efter sommaren, när jag flyttade och det där, så har jag och hon fått en alldeles speciell relation. det känns som att hon inte bara är min mamma "för att hon födde mig", om ni förstår vad jag menar. hon är min mamma för att jag ser upp till henne och för att hon alltid finns där för mig. jag har alltid roligt med min mamma till exempel. ett besök på ica blir roligt för att jag har min mor med mig, det är så det ska vara



mathiasmathias är en person som betyder så otroligt mycket för mig. han har så stort inflytande i mitt liv att det faktiskt nästan är lite sjukt. det är honom jag pratar med om det är något jag behöver prata om/något jag undrar över, det är hans axel jag lutar mig mot om jag behöver stöd och han är den tryggheten som jag behöver. tryggare människa finns inte. när han kramar mig så försvinner resten av världen.

om jag mår dåligt så kryper jag bara upp intill honom och när han håller armen runt mig så blir allt bra igen. det finns få människor som får mig att skratta så mycket som han, det finns få människor som betyder så mycket för mig som han och det är få människor som jag kan bli så irriterad på som jag kan bli på honom.



sanna: sanna är också en person som betyder mycket för mig. inte för att hon är den där "klippan att luta sig mot" (hon är lite för spontan och inpulsiv för det) men hon är en sån som alltid finns där. är det någon som svarar när jag ringer klockan tre på natten så är det hon. hon har alltid tid att lyssna. är jag förbannad så är hon förbannad med mig. behöver jag kloka råd så ger hon mig dem. hon är helt enkelt en person som alla borde ha i sitt liv. många ser henne som en galen, spontan partypingla (vilket hon visserligen är) men jag vet exakt hur hon känner, tänker och fungerar, och det finns så mycket vilja, styrka och kärlek där innanför. vi känner varandra så bra, och det skapar en trygghet bara det.



pappa: min pappa är den bästa pappan man kan ha. han är den där "klassens clown" som aldrig växte upp. en mer social människa får man faktiskt leta länge efter. han är också en spontan människa. "pappa, vi kanske ska fara till åsele idag..?" "ja, men det kanske vi ska", lite så är han. han är alltid så rolig, men när man behöver sidan av förstående och stöttande, så finns den där också. jag vet inte hur det går till, men han har allt på något sätt. allt-i-ett.



lisa: lisa, min yngsta lillasyster, är min sol. hon är den som lyser upp dagen med sina finurliga funderingar. hon blev lillgammal vid tre, och som elvaåring kickar hon alla i "med andra ord". hon och jag är så lika på något sätt. jag saknar henne så mycket nu när vi inte bor under samma tak, men när vi ses så är det som att vi aldrig varit ifrån varandra.




emma: jag och emma är inte så lika varandra. eller likheterna finns väl men olikheterna är lika framträdande. när vi var yngre så kunde ingen bråka så mycket om småsaker som vi kunde. och ingen kunde gå så bra ihop som vi. det behöver inte vara så jävla svårt att umgås, det är något som jag och emma undermedvetet har räknat ut. lite grön ögonskugga och en kamera räcker. och ibland, när jag bodde hemma, kunde mamma bli galen på att vi satt uppe och pratade/skrattade halva nätterna. vi är på samma nivå trots att det skiljer 3 år mellan oss. (sen kan man ju diskutera om det är hon som är ovanligt mogen eller jag som är ovanligt omogen...)



emilie, lina, marcus: vi är periodare. ibland hänger vi inget alls, och ibland hänger vi ofta. men även fast vi inte har setts på ett år så är det som att vi känner varandra jättebra när vi ses igen. dessa tre är äkta vänner. rakt igenom. och de betyder jättemycket för mig, alla tre.


SÅÅ, nu tror jag att jag fått med det viktigaste - i stora drag. det finns såklart mycket fler människor som betyder mycket för mig, men, jag kan faktiskt inte rada upp alla. tänker inte bli som man var på lunarstorm-tiden, då man skulle nämna ALLA för att slippa sura miner. jag ids inte.

Två utlandsbilder

vad roligt med den här listan! nu får ni ju se massa bilder och grejer. det här var en bra idé. näst på tur är "två utlandsbilder". ni har ju redan sett massa från turkiet, så jag tänkte göra en liten blandning från kreta och turkiet idag.

jag önskar att jag hade haft en scanner så jag kunde scanna in massa bilder från min första turkietresa (som var när jag gick i 7an.. vet inte hur gammal jag var då. men typ pyttis), men det har jag inte. så istället blir det en liten mix från resorna som jag faktiskt har bilder från.

min underbara syster i kreta.. vet inte när detta var, men hon var ju ganska ung här så.. det var nog några år sedan.
(om ni inte ser så är det emma och lisa som leker i poolen) (hahaha höll på att skriva polen. fan jag är nog trött) också från kreta!
från turkiet, när jag var där för andra gången med min bff sanna i september 2009. kan sammanfatta den resan med några ord: bad, fest, fest, dans, strandfest, the doors, roliga människor.
tredje gången i turkiet, maj 2010 med klassen. sammanfattar den resan med orden: fest, kallt vatten (som ni kan se på bilden. haaaha), bad, sol, shopping, äcklig mat, dans!

SÅÅÅÅ THERE YOU GO!

imorgon blir det "En person som betyder mycket för mig"! snajs.

nu ska jag duscha.. tror jag. sen ska jag krypa ner i soffan och vänta på mathias hade jag tänkt. han festar, men jag svek festandet för twilightmara med johanna. värt! nu har jag sett både 1an, 2an och 3an. väntar ivrigt på 4an. jag säger bara en sak: team jacob!
godnatt på er!

Min favoritplats

eller "min favorit plats" som den som gjorde den här listan skulle ha skrivit. hur fan kan man särskriva det? (NU KASTADE DE IN POSTEN, måste kolla. BrBrB!)

..posten är min besatthet. så fort den trillar in i hallen så springer jag dit för att kolla. men jag får aldrig några brev. om man inte räknar med halebop-räkningen som kommer en gång i månaden dvs... idag fick mathias ett brev och robin fick en tidning. och jag fick inget. eller vi fick ett reklamblad från öb med.. det kanske jag får räkna som "min" post då.

(vill någon skriva ett litet brev till mig så är min adress:
Elina Edlund
Tullgatan 23 1 tr
83135 Östersund)
jag skulle hoppa av lycka om jag fick ett!

idag ska vi prata om min favoritplats. detta är en klar favorit:
...alla som känner mig vet att jag verkligen gillar att sova.

förutom sängen så gillar jag även småträsk... så.. ja jag säger småträsk. det som är bra med det stället är att det liksom inte finns något krav på att man ska göra saker där. för 1. jag är bara där när jag har "semester" och 2. det finns inget att göra där! det enda måstet man egentligen har är att man måste basta varannan dag (vi har ingen dusch) och äta (äta bör man annars dör man).. och det känns som att jag kan leva med det.

jag kollade igenom mina bilder på datorn nu och.. jag har inte ens några bilder därifrån! så man behöver inte ens ta bilder där. annars brukar det kännas som ett måste. att vara där är som att vara på spa, fast utan att vara på spa. det är lugnt och harmoniskt. man hör bara vågor och fågelkvitter där. och kanske en gräsklippare någon gång ibland. eller en bil (det åker förbi ca 1 bil i timmen)

så småträsk och sängen blir korade till mina favoritplatser!

en nytagen bild + fyra bilder som gör mig glad

måste ta två dagar på en dag idag, eftersom jag av någon anledning glömde att göra detta igår. men ingen fara, ni behöver inte gråta.

en nytagen bild:
den här bilden är inte så himla intressant. ni ser mina bastanta käkben, ellerhur? titta på dem, och njut. det här var den nyaste bilden jag hittade - från kittelfjällhelgen. så det var dvs ungefär från en månad sen och jag har snott den från jenny carlboms facebook. men nöden har ingen lag. nu släpper jag den här otroligt tråkiga kategorin.
fyra bilder som gör mig glad:

hahahah den här bilden hade en given plats på denna lista, älskar den!
från studenten.. om ni inte ser så är det jag som hänger utanför vårat flak. älskar den här bilden.
haha <3
.................haha.
RSS 2.0