!

nej vet ni vad. nu går jag och lägger mig ett tag. jag är alldeles vimsig efter mitt rapportskrivande/föreläsningen idag. min hjärna går liksom på högvarv. ska inte sova hela kvällen.. men kanske en timme eller så. har skrivit typ 3 sidor av 7. skööönt. men nu är ideérna slut. ska nog ge mig på de engelska böckerna ikväll för att hitta inspirationen (haha vilket skämt, men jag ska det..)

blir ännu vimsigare när jag hör pojkarna sitta och prata om det latinska namnet för olika ben i kroppen. båtben, bröstben, kota.. åh vad skönt att det inte är jag som måste göra det.
vi tröståt/belönade oss med chokladpuddig nyss. 9 kr på ica. vilket klipp. 

anledningen till varför vi tröståt:
- mathias är sjuk - jävla bakterie
- bakterien i allmänhet - det kom inte från avloppsvatten. nähä. de vet helt enkelt inte vars det kommer ifrån =  vattenkokandet fortsätter.........
- någon hade hört på radion att vi kommer få koka vattnet i två månader... haha alltså skojar någon?
- flaskvattnet är slut, ÖVERALLT
- modo kommer förlora ikväll igen. de ligger sist i tabellen. hurra!


anledningen till varför vi belönade oss:
- vi pluggar
- vi har köpt plastglas, papptallrikar och plastbestick = mindre disk
aja, god kväll!

mathias födelsedag

min fina fick sin palm, och sen levde han lyckligt och i harmoni timmarna efteråt.
det jag ville säga med detta är: mathias blev glad över födelsedagspresenten. kunde inte hålla mig, så efter tolv inatt så fick han kladdkaka med ljus och sin palm. palmen heter Solveig (pga att hon ser så vårdande ut när hon står där bredvid soffan) och jag känner på mig att hon kommer hålla honom sällskap/vaka över honom många nätter då han inte kan lägga sig i tid. den var tydligen "det som fattades i rummet".

men är min stjärna nöjd, så är jag nöjd (jag tycker såklart också att hon är världens finaste. men mathias har ett extra gott öga åt henne)

men vill ni veta vad det bästa av allt med hela palm-grejen är?
han hade INGEN ANING om att han skulle få den. det är så överraskningar ska vara!


hihihihi

magsjuka i vattnet, årets händelse

okej, nu har vi anledningen till varför jag har vart sjuk. det är magsjukebakterier i dricksvattnet í typ hela östersund...... haha man blir ju less. tusentals drabbade. det känns ju inte så fräsht att man har druckit parasiter. nu kokar vi iallafall vattnet. besvärligt.

nu är jag tillbaka

..efter sjukdom och bokmalande.

och jag mår prima bra! skolan känns tung, jag har inte börjat skriva på rapporten, pengarna är slut, julklappsinköpen börjar snart.. osv. jag är precis som en vanlig student alltså!

idag har jag varit på konferens. "folk och försvar". var på tre föreläsningar. två var dåliga, så dåliga att jag höll på att somna, men den sista var bra. den hade väl egentligen inte så mycket att göra med kriskommunikation men.. det var iallafall Vincent Dahlberg (radioprataren) som talade om vad han hade sett/upplevt i afrika, framför allt sudan, under tiden då han var där och jobbade som utrikeskorre för svensk radio....

förresten så har det tillkommit några grejer på min önskelista (vad girig jag är....) men whatever;
- boken "känslor gräver inga gravar" av Vincent Dahlberg.
- en pyamas! i bomull!! den ska vara långärmad, men det spelar ingen roll om det är shortsbyxor eller långbyxor till.
- ett par tofflor! det är så kallt på golvet här. våra element är ljumma när det är -10 ute (tack mostafa!)
- en myyyysig filt som jag kan kura ner mig i på kvällarna.


ja, that's it. nu ska jag börja med rapporten. wish me luck!

jävla studieplus, böcker, tvätt och helvete

HAH JÄVLA STUDIEPLUS MÅSTE SKÄMTA MED MIG. ORKA. kan inte läsa engelska b i övik FÖR ATT JAG INTE ÄR FOLKBOKFÖRD DÄR. skojar de?? så antingen måste jag kolla om det finns komvux här (vilket det antagligen gör.. nu när jag tänker efter) och läsa på distans!!! medans jag är hemma i övik!!! eller så måste jag hålla på att jävlas och folkbokföra mig i övik över sommaren = tuuuuusen papper. orkar. inte. med. papper.

FÖR DET ANDRA SÅ LÄSTE JAG UT GIDDENS IGÅR. idag insåg jag att jag måste läsa två eller hellst tre böcker denna vecka. skjut mig i huvudet bara. gör det. ska ha ett litteraturseminarim på en engelsk jävla bok om en vecka.. har kollat på framsidan.. och den ser svår ut. orkaaa. så nu läser jag en bok skriven av en herre som heter beck i efternamn. kruxet är att boken är från 86 = inte så aktuell = inte så intressant. ska sedan skriva en rapport på skiten också.

som att jag inte hade nog för mig, så har jag kommit fram till att jag kanske måste söka jobb på jullovet?????? VA?????? sommarjobb på jullovet???????? BLÄ. har inte nån tid. då är det frågan, ska jag ta sundhemsjobbet och bara skita i min dröm om att få pröva på nåt annat, eller ska jag ge mig ut i kalla jävla december och lämna in slokiga cv'n till trötta gubbar som är mitt uppe i julstressen???? HAHA ALLTSÅ LIVET SLUTA SKOJA MED MIG.

sist men inte minst: jag borde läsa hela dagen idag. MEN. har tvättid 4, efter tvättiden ska vi träna, och sen är ju måndag den bästa tvkvällen på hela veckan....

blä alltså. jag vill bara bränna upp alla mina sociologiböcker på bål och skita i dem. kan bränna alla pengar i hela samhället i samma brasa, för då kanske de inte är viktiga i samhället längre = jag behöver inte söka jobb. sen kan jag bränna alla folkbokföringsregister också = för då slipper jag jävlas med dem.

det blir bra. nu ska jag läsa i en timme till innan jag ska tvätta våra sängkläder. wish me luck och gör nåt roligt åt mig med, för jag kommer tamigfan inte ha roligt.

PS. det är två saker som är ljus i mörkret i min tillvaro just nu:
1. ska på harrypotter nån fredag framöver!!!!!!!!!!!!!! vet inte om det är den här fredagen eller nästa, men wiiho
2. jag  och maols firar 11 månader på tors = jag får en anledning till att slösa mina sista fjuttiga kronor på att äta på restaurang. WIIIHO!

!!

för det första: PAPPA, jag hoppas att du har en riktigt bra farsdag! det är du värd!

för det andra: jag tror att jag ska läsa engelska b på komvux över sommaren... som att jag inte pluggar nog mycket liksom.. jag är ju knäpp. nu ska jag forts läsa giddens! tja!

livet just nu i punktform.

mitt liv just nu i punktform:

  • sitter och knåpar med blanketter och autogirogrejer.. och lägenhetsnummer.. fan. så här vuxen är jag faktiskt inte
  • Har precis börjat på en nu kurs (för tre dagar sen). Boken som alla tycker är jättetung tycker jag är ganska intressant. Professor i sociologi nästa?
  • Fick positiv feedback på min rapport som jag lämnade in förra torsdagen. han skrev bla att: "det verkar som att jag har förstått vad jag gör" och "mycket bra upplägg" ..tack för det!
  • Ska köpa gymkort idag och börja röra på lillfläsket
  • Ska försöka äta nyttigare.. slängde en halv pizza som jag hade sparat till ett annat tillfälle idag.. det känns faktiskt bra.
  • Hatar att jag har glömt mina träningsskor hemma.. kommer se ut som en nybörjare (som jag faktiskt är) idag på gymmet i mina tygskor.. men ja.. det blir nog bra.
  • Jag önskar att jag hade mer pengar att röra mig med.. tvavgifter.. mat.. hyra.. hemförsäkring. pengarna flyger iväg.
  • Snart fyller mitt hjärta år. Jag längtar tills jag får ge honom sin present.
  • Det snöar här i Östersund. Nu är det alldeles vitt på marken och flingorna faller fint. Som jag har längtat.
  • Igår färgade jag håret så nu är jag svart som natten igen. SKÖNT! peelade även kroppen och grejade.. Nu är jag mjuk och fin.
  • Måndagen efter att jag hade lämnat in mitt slutarbete på andra delmomentet så fick jag uppgiften till nästa slutarbete. 7 sidor.. dravel. Intressant!
  • Idag och imorgon är det invigning av RCR-center här i Östersund (typ ett risk- och kriscenter).. jag orkar inte gå dit. så var det med det. Kanske imorgon. Imorgon är en bättre dag.
  • Hade nyss ett givande samtal med min mor på telefon. Hon är så stark, klok och ja.. Jag beundrar henne.

Det var det. Nu ska jag läsa Giddens igen. Den är intressant.. men svår.. och tröttsam. Men det är smällar man får ta.

tillbaka i östersund!

..nu har vi beställt pizza. billig mat? nej. nyttig mat? nej. god mat? jaaaa!!!! jag har ätit så mycket onyttigt i helgen (chips, godis, potatisgratäng, paj, öl....) så jag kan lika gärna fortsätta! magen kurrar dock av glädje. jag är så JÄVLA hungrig!!!!! åååh!

wiiiho

jag och killarna har ätit så mycket godis nu i eftermiddag så vi inte orkar äta någon middag. haha. så vi skippar helt enkelt den idag. det är sånt här jag älskar med att flytta hemifrån. godis funkar väldigt bra som middag. att alla föräldrar inte bara kan förstå det? man blir faktiskt jättemätt av godis.

nu har jag skrivit maassa ord i rapporten. 2200 typ. jag har alltså redan mer ord än jag behöver. wiho. fick in massa smarta ord om validitet alldeles nyss också. SJUKT NÖJD. ska skriva om det lite och skicka in den imorgon. så övik, jag kommer hem imorgon!

how to train your dragon


den här draken vill jag också ha i julklapp! den är så fin. ser ut som en liten katta. filmen är förresten väldigt bra. jag har ju fastnat för animerade filmer. andra animerade filmer som är bra är: toy story 3 och upp!

ÖNSKELISTA!!!!

eftersom jag redan köpt min första julklapp så tänkte jag att jag kunde skriva en önskelista till julafton. den är långt ifrån komplett men.. jag gör ett försök:

-ett par fina slalombrillor (MED MÖRKT GLAS)

-pengarrr så jag kan shooppaaa på mellandagsrean!

-en sodastreamer (nej jag har inte gett upp det än. jag vill ha en! så jag kan göra dricka av saft! vardagslyx)

-presentkort på adlibris...... värde typ en miljon så jag aldrig behöver lägga pengar på böcker igen.

-en halsduk, en sån där rund som sitter ihop + ett par mysiga vantar (obs! de måste matcha en röd jacka) (emma du kan ju köpa det åt mig :):):) )

-ett tangentbord som är platt och tyst (dvs så det inte lever om när man skriver. mathias håller på att bli tokig på mig)

-en fin bra skrivbordsstol (typ en sån som emma har)

-massage (fötter eller rygg eller båda)

-ett halsband (som jag kan ha på mig jämt. typ som det med tre stjärnor som jag fick i studentpresent.. som jag råkade pajja)

slut.
ps. smink och sånt är ju alltid uppskattat. typ fina mörkbruna ögonskuggor till exempel.....

tullgatan 23

en diskning mot massage är ett helt okej byte. jag diskade mathias disk och han gav mig ca 25 minuter massage (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) det bytet hade jag kunnat göra alla dagar i veckan!

ikväll är det hockey. wiiho. nu håller jag lilltummen för vinst! det hade varit så bra! rapporten är snart klar och jag är glad. det var allt!

österzZzund!!!!

nu har jag börjat med rapporten. och killarna pluggar inför sin tenta så ja. det är ganska seg stämning här på tullgatan 23. har precis köpt böcker för 1.600 kronor. svindlande summa.. men nu kommer jag bli klok. åt julskinka till lunch, har köpt emmas julklapp idag och.. ja. så är det. nu ska jag fortsätta knåpa med tabeller. ikväll kanske ska jag ska få se fiiilm... svensk film. bra film. och om jag är riktigt snäll kanske jag får lite massage i fejjan också (hehe.. mathias.. hehe... ta det som en hint).

carro var här i helgen. det var kul. nu ska jag sluta fördriva tid. vilket jävla konstigt inlägg det här blev.

så här känner jag mig nu:


hehe... hejdå

RSS 2.0